Video, Wangfujing shopping street.

Här är en kort liten video från Wanfujing, största shopping-gatan i Peking. Klicka på länken så visas den på en ny sida.

http://tinypic.com/player.php?v=r21012&s=4

Tyvärr är det svenska priser på shoppingen i Peking, så vi har inte handlat särskilt mycket. Har man varit i Taiwan så är Kinas shopping ingenting, det är dåligt utbud och alldeles för mycket lyx-märken till dyra priser. I Peking finns världens största shopping-center på åttahundratusen kvadratmeter med plats för 1500 affärer, men det står nästan tomt och nedsläckt på grund av att kineserna inte har råd att konsumera så mycket. En kinesisk årlön är på ca tjugofemtusen svenska kronor, så det finns inte så mycket utrymme för lyxkonsumtion. Det som är billigt här är mat, sprit och att resa. Taxi och tunnelbana är nästan gratis, och det är inget problem att få vilken mat som helst, hur mycket som helst och hur billigt som helst. Det märks också att Peking-borna är vana vid turister, de försöker ta betalt för precis allting även om det bara är 2kr. Sammanfattningsvis är vi sjukt nöjda med vår Peking-semester, Peking är verkligen asfestligt och jag kan rekommendera alla att resa hit. Trots att det är sommar är temperaturen inte särskilt jobbig, det är skönt men lite kvavt. Peking ligger på ungefär samma breddgrad som Italien, så det är inte varmare än så.

Advertisements
This entry was posted in 北京 Peking. Bookmark the permalink.

3 Responses to Video, Wangfujing shopping street.

 1. Tydligen missade ni silkmarket, förvisso en turistfälla men man kan hitta grejer till sjukt bra priser om man står på sig i prutandet.
  //Anders

  P.S ses snart

  • Tinas Taiwan says:

   Nej vi missade inget i peking! Jag stod på mig som fan i prutandet på silkmarket och blev ändå lurad hela tiden… betalade överpriser och när man gick under deras nivå så blev de sura och sket i en istället. De va TOTALT omöjliga. Jag gav tex 150kr för en väska som jag hade kunnat köpa i Taiwan för 80kr, en exakt likadan. Men prutningen började hela tiden på över 1000kr, så bara att pruta ned de till 150 tog ju 20 min… därefter gick de inte längre…

 2. Den effektivaste taktiken var att ge ett lågt pris och sedan börja gå, så fick man oftast det priset man ville ha inom 5 min. Men men, jag kanske handlade andra typer av grejer som var dyrare i Taiwan, försökte inte köpa väskor så ofta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s