Nu är det bevisat…

Lågkolhydratkost förlänger livet! När jag igår satt och gick igenom vetenskapliga artiklar och andra källor till min bok, snubblade jag över en ny tidningsartikel om den kvinnliga forskaren Cynthia Kenyon som tros vara en stark nobelpriskandidat på grund av sin forskning om åldrande. Hon forskar som många andra genetiker på små rundmaskar, de lever i snitt i 18 dagar och i slutet av livet är dessa små maskar sega och rynkiga precis som de flesta andra åldrade organismer. Dock lyckades hon få de här maskarna att leva 6 gånger längre (över 100 dagar!) utan att de blev sega och åldrade mot slutet! Hur gjorde hon? Hon reducerade deras näring till 3/4 av normalt och hittade då stark koppling mellan åldrande och insulinproduktion. Mycket insulinutsöndring satte igång flera åldrandeprocesser medan låg insulinutsöndring ökade kroppens naturliga produktion av antioxidanter och fick den att självläka. Alltså, inga kolhydrater = inga insulinhöjningar = genen för åldrande sätts inte på. Högt blodsocker blockerar genen som bevarar ungdomlighet. Den här genen finns hos människor också och fungerar likadant, intressant ellerhur! Det är bara att LCHF:a vidare med gott samvete – mer grädde och majonäs till folket!

Läs hela rykande färska artikeln här

Advertisements
This entry was posted in Low carb, Random, Vetenskap. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s