Bååårneo ♥

Det här är Borneo, hit ska jag och Han-si om cirka 2 veckor 😀 Jag är avundsjuk på mig själv! Borneo… BÅRNEO – så jävla coolt! Det ligger nästan precis vid ekvatorn så där måste de vara varmt och trivsamt, vi ska vara i Kota Kinabalu som jag skrivit om tidigare så om någon har varit där och vill dela med sig av grymma tips så är det väldigt välkommet!

Advertisements
This entry was posted in Martina, Random. Bookmark the permalink.

7 Responses to Bååårneo ♥

 1. Jenny says:

  Det låter bra det! 😀

 2. Jag och Yini bode på Winner Hotel: http://www.winnerhotel.com/ centralt, fint och billigt, rekommenderas starkt. För övrigt är det vettigare att gå till den lilla lokala hamnen med små träbåtar än till de stora turistbåtarn om man ska ut till öarna. Billigare, man har bättre möjlighet att själv bestämma tider och fler kulturpoäng. Men, hårda säten så se till att sitta på något mjukt annars får man ont i rumpan. Om ni ska dyka så se till att göra det i tid, man måste ha 24 timmars vila innan man flyger efter dykning. Bästa maten i staden, och återigen flest kulturpoäng, får man vid marknaden nere vid hamnen. Grillad fisk/kött, garanterat inga kolhydrater om man inte ber om ris.

  Ha det kul i Kota Kinabalu
  //Anders

 3. Maria says:

  Lite turist info… http://www.ving.se/malaysia/kota-kinabalu
  Låter najs med 30grader på dagen och 28grader i vattnet!
  “Kota Kinabalu har ett alldeles perfekt semesterläge för den som längtar efter sol och bad men också vill komma iväg på några utfärder. Reser du hit får du närheten till regnskogen, Kinabalu National Park, Sydostasien högsta berg Mount Kinabalu och de små paradisöarna som ligger strax utanför staden. Utanför kusten ligger Tunku Abdul Rahman National Park, en samling öar och korallrev med härliga stränder. Hit kommer du snabbt och lätt med båt från Kota Kinabalu för en dag på stranden med snorkling och koraller. Vill du hellre tillbringa en dag uppe i träden skall du följa med på någon av våra utfärder till Mount Kinabalu. Här kan du vandra på smala hängbroar som spänts upp mellan träden eller beundra någon av det dryga tusentalet orkidéer som finns här.”

  Låter perfekt va?! 🙂

  Ving skriver så här om klimatet: “Borneo – Typiskt tropiskt klimat med kortvariga, ofta kraftiga, regnskurar året om. Allra mest regn faller under oktober–december och minst under januari–april.”

  Kramkram

 4. MJ Klein says:

  i loved Sabah. the people there are very nice and the scenery is excellent. i recommend the rain forest canopy tour.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s